Kabeljauw met kwark en panko uit de oven

Op zoek naar een nieuw recept van vis, kwam ik bij Paulines keuken een leuk idee tegen en meer dan simpel. Het lijkt op de viscuisine van Iglo, die ik vroeger best lekker vond. Ik heb er het een en ander in aangepast, met name wat betreft de kruiden. Je kunt dit in allerlei variaties maken, gewoon de kruiden kiezen waar je net zin in hebt. Pauline maakt het met vooral groene kruiden (dille peterselie, bieslook en bereid als laag op aardappelen in een airfryer. Ik heb voor rode kruiden met wat pit gekozen en het solitair in een ovenschaal gedaan en in de oven gegaard.
Lekker met de broccoli pannenkoekjes (onderste gerecht op het bord)

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 stukken kabeljauw
  • 75 gram kwark
  • knoflook
  • diverse kruiden, naar smaak
  • handje panko
  • peper en zout

Bereiding

Dep de kabeljauw droog en leg hem in een ingevette ovenschaal
Meng de kwark met knoflook, kruiden en panko
Verdeel dit over de vis
In de oven op 180 graden ongeveer 12 minuten, afhankelijk van de dikte van de kabeljauw

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .