Bananen cake

Lette de bakgrage ex-collega kwam met dit recept op de proppen. Het komt van rutger bakt. Heerlijk om toch een beetje te kunnen snoepen als je lijnt. De cake moet met overrijpe bananen gemaakt worden, maar die moet je maar net hebben. Met gewone bananen gaat het ook, ik doe er dan wel nog wat zoetstof doorheen.
Hieronder het basisrecept, ik doe er altijd cranberries in ipv rozijnen en ik gooi er nog een handje zonnebloempitten doorheen en strooi ze er ook over, alleen al omdat het er zo gezellig uit ziet. En wat chiazaad, omdat dat zo gezond klinkt.
Het bewaart goed in de ijskast, maar je kunt het ook invriezen per plakje bijvoorbeeld.

Benodigdheden

  • 3 eieren
  • 300 gr rijpe banaan, gewogen zonder schil (3 bananen)
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 150 gr havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gr rozijnen
  • neutrale olie, om in te vetten
  • eventueel wat zoetstof naar smaak

bereiding

Doe de eieren, bananen, kaneel en het zout in een blender of keukenmachine met messen. Blend dit tot er een gladde massa ontstaat. Voeg de havermout en het bakpoeder toe en mix alles nogmaals, tot alle havermoutvlokken fijn zijn. Het beslag hoeft niet helemaal glad te zijn, je mag nog kleine stukjes van de havermoutvlokken zien. Roer tot slot de rozijnen of/en andere vruchten of noten door het beslag. natuurlijk niet in de blender.

Schep het beslag in de vorm en bak het in 45-60 minuten gaar. (testen met sateprikker of breinaald)

Haal het blik uit de oven en stort de bananencake met havermout uit de vorm. Tijdens het afkoelen zakt de cake nog wat in, dat hoort zo.

Dit bericht werd geplaatst in toetjes. Bookmark de permalink .