Eend met limoncello

Ik vind tamme eend heel erg lekker. 
Dit recept heb ik pas ontdekt en al twee keer gemaakt. 
Super makkelijk.  Ik doe de eend niet de oven.  Is volgens mij nergens voor nodig. 
Als je wat meer tijd nodig hebt om de rest van de maaltijd te bereiden kun je de filet gewoon op de vet kant leggen zonder dat hij doorgaart (met dank aan Jan, van hem komt die tip).
Ruccula doe ik ook niet want dat vind ik niet lekker
.
Kleine alcoholische tip: maak per ongeluk te veel marinade, want die is zooooo lekker in een glas prosecco.eend limoncello

Ingrediënten
– 4 eendenborsten, met vel
– 3 grote citroenen
– 250 ml limoncello
– 40 g boter
– 2 eetlepels olijfolie
– ruccula, voor de garnering

Voorbereiden
Dep de eendenborsten droog met keukenpapier, kerf hun vel in een ruitjespatroon in met een klein, scherp mes en leg ze in een kom.
Verwijder van 2 citroenen de schil heel dun, doe de schillen in de kom en pers het sap erboven uit. Schenk de limoncello erbij en laat de eendenborsten ten minste 30 minuten in de koelkast marineren.
Bereiden
(Verwarm de oven voor op 240 °C.)
Neem de eendenborsten uit de marinade en dep ze droog; bewaar de marinade. Bestrooi de eendenborsten royaal met zeezout en versgemalen zwarte peper.
Snijd de derde citroen in plakjes.
Smelt de boter op middelhoog vuur in een ovenvaste koekenpan waar de eendenborsten naast elkaar in passen. Wacht tot de boter schuimt en schep het schuim er voorzichtig met een lepel af. Doe de olie in de pan en bak de filets bruin met de velkant naar onderen, draai ze om en bak de andere kant. Bak ze 2 minuten en schenk de achtergehouden marinade erbij. Draai de filets om zodat ze aan weerskanten met saus zijn bedekt; dan zullen ze een beetje carameliseren.
Leg de plakjes citroen erop en zet de pan in de oven – 4 minuten voor mediumrare, of langer voor meer doorbakken.
Leg de eendenborsten op een snijplank en snijd elke borst in dikke plakken.
Leg op elk bord een eendenborst, sprenkel de saus erover en serveer er een salade van ruccula bij.

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.