Bietjes uit de oven

Bieten….. voorgerecht…lekker
Voor het eerst gegeten bij Anne. 

Ingrediënten 
– 4-5 middelgrote rode bieten (400-500 g), geschild en in parten gesneden
– 4 eetlepels extra vierge olijfolie
– 1 eetlepel bruine suiker
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 200 g rucola
– 1 handvol (25 g) jonge bietenblaadjes
– sap van 1 citroen
– 135 g geroosterde amandelen
– 120 g verkruimelde feta
– extra benodigd Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de stukken rode biet in een grote ovenschotel met bakpapier en meng er 2 eetlepels olijfolie, suiker, azijn, zout en peper door. Spreid de bietparten uit in één laag.
Bak ze 40-45 minuten tot ze zacht zijn en net beginnen te verschrompelen. Laat ze afkoelen in de ovenschotel.
Meng de ruccula en bietenblaadjes met het citroensap en de resterende 2 eetlepels olijfolie en verdeel dit over 6 borden.
Verdeel vervolgens de afgekoelde rode bietparten erover en bestrooi het geheel voor het serveren met feta en amandelen.

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.