Site-archief

Oosterse frituur (zeg maar bitter) ballen

Fantastisch recept doorgestuurd gekregen door Saskia. Het is een recept van van Yotam Otto Lenghi met wat aanpassingen van Pierre Wind en Ronald Giphart. Heerlijk om te maken op een druilerige zondag. Kost vooral veel tijd maar is niet veel … Lees verder

Afbeelding | Geplaatst op door

Rouille

Nooit geweten dat een rouille zo gemakkelijk en snel te maken is. En op de puntpaprika’s na heb je eigenlijk alle ingredi├źnten allemaal altijd wel in huis.┬á Normaal ben ik niet zo weg van koken met van boven, maar het … Lees verder

Afbeelding | Geplaatst op door

Slasoep met avocado

Slasoep staat wel vaker in mijn kookschriftje in allerlei variaties. Deze is ook erg lekker! Benodigdheden 1 grote kropsla 1 l. kippenbouillon 1 rijpe avocado 1 bakje rose garnalen 1 bosui limoensap Verstegen kruiden, zeewier en citroen peper uit de … Lees verder

Afbeelding | Geplaatst op door

Broccoli gehakt ovenschotel met blauwe kaassaus

Een lekker simpel koolhydraatarm gerecht overgenomen van de site koolhydraatarmrecept.nl Ik kruid alleen zelf het gehakt flink, anders vind ik het geen smaak hebben. Je kunt zelf de kruiden kiezen waar je zin in hebt, alleen opletten dat het niet … Lees verder

Afbeelding | Geplaatst op door | Tags:

Gevulde puntpaprika’s met rundergehakt en spinazie

Niet opzienbarend, wel lekker en (afhankelijk van de hoeveelheid kaas die je gebruikt) een mager gerecht. Het gehaktmengsel heb ik gekruid met ras el hanout en za’atar, je kunt natuurlijk je eigen kruiden naar smaak toevoegen. Aan 1 puntpaprika de … Lees verder

Afbeelding | Geplaatst op door

Varkenshaasmedaillons uit de oven

Het was weer een hele tijd geleden dat ik nog eens varkenshaasje had gegeten, maar dit recept wat ik laatst bij Saskia en Wilfred at, heeft me weer helemaal op het spoor gezet. Heb het sindsdien zelf ook weer een … Lees verder

Afbeelding | Geplaatst op door | Tags: ,

Braadlapjes (of braadstuk) met port en Marc de Bourgogne

Ik had een braadstukje liggen, en heb wat gerommeld in de ijskast en de drankenkast en op gevoel van alles bij elkaar gedaan. Je kunt er ook nog wat rode wijn bijgooien. Het was erg lekker, zo klaar (tenminste als … Lees verder

Afbeelding | Geplaatst op door