Zalm met granaatappel en quinoa

Het gerecht valt op twee manieren te maken, met verse tonijn en met zalm. De laatste variant aten wij bij Pieter en Marianne, gemaakt door Pieter die het recept met me deelde, want het was heerlijk. Ik heb de beschrijving van het recept zoals gekregen van Pieter integraal overgenomen. Ik heb nog nooit iemand piepende champignons horen zeggen, maar als je het leest in de beschrijving van P weet je precies wat er bedoeld wordt.
Pieter en Marianne zijn in het gelukkige bezit van een stoomoven, ik heb daarvoor mijn onvolprezen stoommandje van de toko gebruikt (ik heb ze in verschillende maten, echt aan te raden.

Benodigdheden voor 4 personen

  • Quinoa, 350 gram
  • Grote doos paddestoelen (kastanjechampignons hebben mijn voorkeur)
  • Vier zalmmoten
  • 400 gram groene asperges,
  • Granaatappel (vers is het lekkerst, wel bewerkelijk)
  • Rode ui (niet fruiten)
  • Paar handjes walnoten, in kleinere stukken
  • Paar handjes rucola (hoeft niet, was ik de laatste keer vergeten, maar ziet er wel mooier uit)
  • Olijfolie, zeezout, peper
  • Stoommandje of stoomoven
  • Bereiding

    Het bereiden is niet erg ingewikkeld, waarbij het de kunst is om het geheel lauwwarm op tafel te krijgen (met de asperges warm). In ons geval maak ik de zalm en de (geschilde) asperges klaar in de stoomoven. Die hebben ongeveer even veel bereidingstijd als de quinoa, die verder weinig aandacht behoeft. Terwijl die dus gaar wordt bak ik de champignons (niet al te fijn gesneden) beetgaar in een klein beetje olijfolie met peper en zout. Als ze nog wat piepen, zijn ze in mijn ogen gereed. De ui en granaatappel heb ik dan al klaar. Het geheel meng je (de zalm in kleinere stukken), waarbij de ui, granaatappel en rucola als laatste worden toegevoegd. Asperges er boven op en op een holletje naar de kamer…

    Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.