Sesamkoekjes

Dit is een heeeel leuk klein bijgerechtje bv bij een Indonesische rijsttafel super makkelijk en Saskia kon er niet vanaf blijven. Ik denk dat het ook zonder rijsttafel erg lekker is. Het is zoet/zout/pittig van smaak. Ik moet het nog proberen, dan volgt de foto

Benodigdheden

3 eetlepels sesamzaad
3 eetlepels pompoenpitten
4 eetlepels ahornsiroop
chilivlokken
zeezout
geraspte citroenschil

bereiding

Sesamzaad en pompoenpitten in droge pan roosteren
Vervolgens de ahornsiroop, zeezout en chilivlokken erbij. Met de laatste 2 niet zuinig zijn.
Het spul begint al gauw te borrelen, kort laten borrelen maar het mag niet te donker of te stroperig worden.
Het mengsel verdelen op keukenpapier en meteen de citroenrasp erover.
Hard laten worden, dan stukjes afbreken en opeten tot er niets meer over is.

Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten, hapjes&snacks. Bookmark de permalink .