Surinaamse kippendijen

Ik was hem bijna vergeten de plaatsen dit recept van Saskia (lost in mail) Ik moet ‘m zelf nog maken, dan volgt ook een foto.

Benodigdheden voor 4 personen

8 kippendijen in 4en gesneden 
2 uien klein gesneden
4 flinke tenen knoflook gehakt
sperziebonen bijna gaar gekookt
6 trostomaten in stukken
kippenbouillon tablet
water
olijfolie
sambal trassi en oelek
ketjap
zoute soya
5 spices kruiden
laos
gemberpoeder
peper/zout


Bereiding

Kip paar uur marineren in sambal trassi en oelek, soya, ketjap, 5 spices, laos, gemberpoeder, peper, zout en wat olijfolie.
Kip met marinade goed aanbakken en een beetje laten doorbakken.
Uit pan halen en uien aanbakken in restant marinade met wat olie erbij dan tomaten erbij. Goed aanbakken dan saus kruiden met zelfde kruiden als in marinade en flinke scheut heet water en tablet kippenbouillon erbij.
Even laten sudderen dan kip erbij en nog 15 minuten met bijna gare boontjes erbij zachtjes laten sudderen.
Liefst met deksel op pan. Voor eventueel inkoken deksel er even af.

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.