Baklava rolleltjes in filodeeg

Ik ben helemaal niet van de baklava noch in Griekse noch in Turkse versie. Het glazuur springt al van mijn tanden, alleen bij de gedachte. Maar die Angie gemaakt had, was echt overheerlijk. Die mag blijven. Het was echt genieten.
Ik heb toen ik het zelf maakte een deel van de suiker vervangen door honing en ipv water uitgeperst sinasappelsap gebruikt. En ik had teveel gemaakt, dat doe ik nooit meer, want dat heb ik allemaal voor het eten al weggewerkt, zo lekker.
Ook weer grotendeels met Amerikaanse maten , zie tabel om om te rekenen (ik heb zelf de standaardmaatjes)

ingrediënten

voor de rolletjes
140 gram walnoten gepeld
1,5 tsp kaneel
1,5 tsp suiker
2 tbsp broodkruim
1 tsp olijfolie en nog een beetje om de rolletje in te smeren
6 blaadjes filodeeg
voor de siroop
1/4 cup water
1/2 cup suiker
1,5 tblsp citroensap

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Maak de siroop door de halve cup suiker en kwart cup water in een pannetje te doen en 2 minuten te laten koken. Haal het dan van het vuur en en voeg de citroensap er aan toe en laat het afkoelen.
Maak in een foodprocessor de walnoten, kaneel, suiker, broodkruimels en olijfolie tot een massa, die korrelig is.
Ga dan de rolletjes maken, Spreid de vellen filodeeg uit smeer het in met een beetje olijfolie. Plaats een tweede velletje er op en smeer het ook in met olijfolie en herhaal dit met het derde velletje.
Dan komt er in het recept een beschrijving waar ik niets van snap. Angie heeft het gewoon op de snijranden van de filodeeg gesneden. In het recept staat het als volgt: Snijd de blaadjes diagonaal in de helft en snij dan elke helft in 3 rechthoeken (geen idee hoe dat moet)
Doe een volle eetlepel met vulling op ieder stukje aan de korte kant???
Vouw de kanten naar binnen zoals een burrito en rol ze dan in dunne rolletjes
Leg ze in een ovenschaal dicht naast elkaar.
Borstel er dun olijfolie over en bak ze in ongeveer 30 minuten goudbruin
Haal ze uit de oven en gooi er meteen de koude siroop over heen.
Ze moeten voor het serveren nog een uur staan zodat de siroop er in kan trekken.

Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks, toetjes en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.