Bloemkool van Yotam Ottolenghi

Ik moet hem nog maken, maar volgens Saskia is het overheerlijk, en zij houdt niet eens van bloemkool!

benodigdheden

  • 1 flinke bloemkool in roosjes verdeeld
  • 1 ui in kleine stukjes
  • boter
  • 2 groene pepers (galapeño) in stukjes
  • 2 theelepels komijnzaak
  • 2 theelepes kerriepoeder
  • 2 theelepels mosterdpeoder (evt mosterdzaak in vijzel tot poeder malen)
  • 200 ml slagraam
  • 120 gram belegen geraspte kaas
  • broodkruim van 2 sneden witbrood
  • 2 takjes peterselie

Bereiding


Bloemkoolroosjes blancheren tot net beetgaar
Ui, pepers in boter bakken, dan kruiden erbij doen en dan room erbij.
Vervolgens 100 gr kaas erbij en wat zout naar smaak
Nog even zachtjes op vuur laten staan.
Overige kaas met broodkruim en peterselie mengen
De bloemkool in een ovenschaal doen en de saus erover gieten en toedekken met broodkruim/kaas laag.
10 min in voorverwarmde oven 180 graden.
Even checken of de saus borrelt indien nodig nog even onder de gril voor krokant laagje.

Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten. Bookmark de permalink .