Ossobuco a la Harry

Nog nooit zo lekker gegeten, volgens Harry ligt het er ook aan dat hij het altijd een dag van te voren klaar maakt, zodat het lekker in kan trekken.
Het is een recept van OKOKO, bewerkt door Harry himself.
Heerlijk met risotto en de venkel uit de oven.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 plakken kalfsschenkel
  • 1 eetlepel bloem
  • 25 gram boter
  • 200 gram wortels in blokjes
  • 250 gram tomaten in stukjes
  • 100 gram gesnipperde ui
  • 100 gram bleekselderij in blokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 125 ml bouillon (van een tablet)
  • 125 ml witte wijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 1/2 eetlepel verse tijm
  • 1 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel salie
  • 2 eetlepels verse gesnipperde peterselie

Bereiding

  • Bestrooi het vlees met peper en zout en leg het in de braadslee.
  • Bestuif het met de bloem en leg de boter in stukjes gesneden er op
  • 100 minuten in de oven zetten onafgedekt op 180-200 graden, halverwege omkeren
  • voeg dan de groente, de bouillon en de kruiden toe en verwarm het verder tot de groenten gaar zijn
  • dan een nachtje laten staan en de volgende dag opwarmen
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .