Venkel met pijnboompitten

Als ik een groentegerecht in mijn blogje plaats wil het zeggen dat het echt super lekker is, want ik ben nou eenmaal niet echt een groentenliefhebber, ik heb zelfs geen aparte categorie voor groenten, die moeten het delen met allerlei andere bijgerechten.
Maar dit gerecht kun je me elke dag voorzetten. Een recept van Nigel Slater, gister gegeten bij Edith en Harrie. (samen met een overheerlijke ossobuco, maar dat recept moet ik nog zien los te peuteren van Harrie).
Het is crunchy door het korstje van witbrood en pijnboompitten en heel verrassend van smaak door de sinaasappelrasp.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 1 venkelknop van 750 gram
  • olijfolie
  • 250 ml slagroom
  • witbrood 45 gram
  • peterselie
  • schil van 1 sinasappel fijngeraspt
  • 25 gram pijnboompitten

Bereiding

  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • snijd de venkel in potlood dikke stukken
  • verhit olijfolie in een ovenvast pan (je kunt het na het bakken natuurlijk ook overscheppen in een ovenschaal)
  • voeg venkel toe en laat het bleek bruin bakken
  • neem de pan van het vuur en voeg de room toe
  • doe het brood en de peterselie en sinaasappelrasp en pijnboompitten met wat peper en zout in een keukenmachine en mix het kort tot een grof mengsel
  • strooi dat over de venkel met room
  • zet de pan ongeveer 20 minuten in de over tot de room rondom de rand van de pan borrelt.
Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Venkel met pijnboompitten

  1. Pingback: Ossobuco a la Harry |

Reacties zijn gesloten.