Venkel witlofsoep

Van vergeten groenten -en dan niet in de zin van aardpeer of pastinaak en ander zulk soort gespuis, nee gewone groenten die per ongeluk in de groentenla zijn achtergebleven en die je dus gewoon bent vergeten- kun je de lekkerste soepen maken. Bij mij was dat een venkelknol die ik al half gesneden had en een zakje witlof. Tussen de middag voor de lunch (ja het thuiswerken heeft voordelen) was deze soep in 15 minuten klaar. Je moet dan wel zorgen dat je alles in klein stukjes snijdt, anders duurt het langer voordat het gaar is. En hij was me toch lekker, die durf ik zo iedereen voor te zetten.

benodigdheden

  • 1 flinke venkelknol in kleine stukjes gesneden
  • 5 stronkjes witlof, ook in kleine stukjes
  • wat kookroom
  • 1 fikse scheut pastis
  • 2 bouillonblokjes
  • braadboter

Bereiding

  • Smoor de witlof en de venkel in een flinke scheut braadboter
  • Voeg 1 liter water toe met 2 bouillonblokjes
  • Laat het koken tot de groente gaar is
  • Zet de staafmixer er in.
  • Doe er een scheut kookroom en doe er een scheut (naar smaak) pastis bij
  • Klaar, eventueel garneren met wat groens wat je in de keukenla of ijskast hebt, ik heb gedroogde bieslook gebruikt
Dit bericht werd geplaatst in soep. Bookmark de permalink .