Gebakken zalm met mosterd lente-uitjes saus

simpel en lekker. Zelf verzonnen en wordt wel een blijvertje. Ik gebruik het liefste zalmmoten met huid. Dat is het lekkerst en geeft je ook een beetje speelruimte als je net niet uitkomt met de tijd. Als je de moot dan op de huidkant legt op een klein vuurtje dan blijft hij warm maar gaart hij nauwelijks meer.

benodigdheden

  • Zalm moten
  • 1 middelgrote ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 bosje lenteui
  • 1 paplepel milde mosterd
  • 1/2 theelepel vadouvan
  • 1 paplepel dille
  • sap van 1 citroen (of kant en klaar uit flesje)
  • 100 cc kookroom (mager)

bereiding

  • Snipper de ui en knoflook fijn (echt kleine blokjes)
  • Smoor deze licht bruin.
  • Doe hier de mosterd bij en roer goed door
  • Voeg de kookroom erbij
  • Doe de vadouvan erbij (matig, mag maar een hint van smaak geven, anders overheerst het)
  • Voeg het citroensap erbij, ik heb het op smaak gedaan, best wel een fikse scheut. Gewoon beetje bij beetje doen en tussendoor proeven
  • Voeg op het laatst de dille en de in halve ringen gesnipperde lenteui erbij.
  • De zalmmoot bakken afhankelijk van de dikte 3-4 minuten op elke zijde.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .