Kip met hazelnoten van yotam ottolenghi

Een heerlijk recept, ontdekt door Saskia; kip met geroosterde hazelnoten van Ottolenghi met aardappelschijfjes uit de oven.
De aangegeven hoeveelheden zijn voor 3 tot 4 personen.
De aardappeltjes dat is zo handig moeten op dezelfde temperatuur en tijd in de oven

Benodigdheden

  • Voor de kip
  • 4 kippendijen
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kaneel
  • Paar draadjes saffraan
  • Sap van 1 citroen
  • 4 el koud water
  • 2 tl grof zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • 50 gr honing
  • 2 el rozenwater
  • 100 gr hazelnoten met vlies (1o minuten roosteren in oven 180 graden daarna grof hakken)
  • 2 bosuitjes, grof gesneden
  • voor de aardappelen
  • aardappelen
  • kookroom
  • salie
  • knoflook

Bereiding

  • Leg de kippendijen in de ovenschaal en verdeel de uien erover.
  • Mix in een schaaltje alle ingrediënten behalve de geroosterde hazelnoten en de bosuitjes.
  • Verdeel de mix over de kip.
  • Zet ongeveer 45 minuten in voorverwarmde oven, 180 graden
  • Dan de noten erover en nog 10 minuten in de oven.
  • Als het klaar is garneren met de gehakte bosui
  • Aardappelen met schil in stevige plakken snijden en in kom mengen met zeezout, peper salie en gehakte knoflook
  • Beetje olie op bodem in ovenschaal leggen en de aardappelschijven trapsgewijs dicht op elkaar in schaal leggen.
  • Folie erover 35 minuten in oven.
  • Dan folie eraf, flink wat kookroom erover en nog 20 minuten in oven.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .