Vis met preisaus

Een gewoon visje, in alluminiumfolie in de oven met wat prei en een heerlijk preisausje. Het viel erg in de smaak bij Myria en Jos.

benodigdheden (4 personen)

  • 1 visfilet per persoon, een vis die niet te sterk van smaak is.
  • 4 eetlepels pesto
  • 3 preien
  • bakje creme fraiche
  • peper met citroenzest (is een kant en klaar kruidenmengsel)
  • een scheut Noilly Prat
  • roomboter
  • 2 limoenen
  • peterselie

bereiding

  • de prei in dunnen halve ringetjes snijden en in roomboter half zacht smoren
  • 2/3 van de prei apart houden om bij de vis te doen
  • bij de prei de creme fraiche mengen
  • wat peper en zout toevoegen
  • flinke scheut (naar smaak) Noilly Prat er bij gieten
  • alluminium folie per visje invetten met olie
  • hierop wat van de prei leggen
  • hierop het visje leggen
  • bestrooien met peper/lemonzest mengsel
  • hierop 3 schijfjes limoen leggen
  • 3 kwakjes pesto erop leggen
  • 2 klontjes boter erop leggen
  • sprietje peterselie erop leggen
  • dichtvouwen
  • half uurtje in de oven op 180 graden

De saus in een apart bakje erbij serveren

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .