Aziatische lenterolletjes. J.v.d.Putten

Dit recept heb ik nog niet gemaakt, maar Jan van de P. is echt een goede kok, dus ik vertrouw er volledig op. Jan R heeft het al eens gegegeten bij Jan van de P, en het schijnt heerlijk te zijn.

Benodigdheden

  • Gamba’s
  • Gerookte zalm
  • Tonijn
  • Noedels
  • citroen
  • dille
  • olijfolie
  • knoflook
  • gember
  • ui
  • komkommer
  • rode pepers
  • lente-ui
  • augurk
  • rode paprika
  • Pimento de le Vera ( mespuntje )
  • Chilimix snipperen kleine hoeveelheid
  • Ketjap manis
  • Sesamzaad
  • Peper en zout
  • Rijstvellen ; Rice paper ( Plus of AH )

Bereiding

  • Noedels koken en laten afkoelen
  • Gamba’s bereiden :
  • Marinade maken met
    • olijfolie, gesnipperde ui, citroen, knoflook, gember, dille.
    • Laat de gamba’s zich even wentelen in de marinade
    • Op heet vuur gamba’s bakken.
    • Gamba’s laten afkoelen, eventueel pellen en horizontaal doormidden snijden
    • Bakresten bewaren

  • Groentemix bereiden:
    • ui, komkommer, paprika, augurk in kleine blokjes snijden, (knoflook, gember in vijzel fijn maken) chilipepers zeer fijn hakken, mespuntje pigmentoen chilimix snipperen. Meng dit alles.
    • Rijstvellen in warm water laten wellen. Doe dat per rolletje. Dus niet allemaal tegelijkertijd.
    • Rijstvel uit water en uitstrekken op gladde ondergrond ( aanrechtblad )
  • Noedels op velletje draperen ( langgerekt hoopje)
  • Beetje bakresten er boven op
  • Gambadelen en gerookte zalm en/of tonijn
  • Groentemix
  • Ketjap, sesamzaad
  • Rolletje voorzichtig dicht maken.
  • In koelkast en dan smullen maar.

Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks. Bookmark de permalink .