Venkelsoep met pastis

Het is een combinatie die natuurlijk erg voor de hand ligt, maar dus ook superlekker is, blijkbaar ook voor de niet liefhebben van pastis, zoals Myria.  En ik had er een flinke scheut ingegooid, bijna over de top heen. Maar hij viel erg in de smaak. Niet opdienen in grote porties, maar in een klein kopje. Want hij is heftig.

Benodigdheden

Voor 4 kopjes van 200 cc

  • 2 venkelknollen
  • 1 sjalot
  • 1/8 liter slagroom
  • halve liter water
  • 1 bouillionblokje
  • Peper en zout naar smaak
  • Pastis

Bereiding

  • Snipper de sjalot en de venkel en smoor in roomboter
  • Voeg een halve liter water en een bouillonblokje erbij en laat gaar koken
  • Pureer met staafmixer
  • Naar smaak pastis erbij gieten (ik had flink veel gedaan)
  • De slagroom erbij doen
  • op smaak peper en zout erbij doen

Als je nog wat groene sprietjes van de venkel bewaard kun je daarmee leuk garneren (dat had ik dus vergeten)

Dit bericht werd geplaatst in soep. Bookmark de permalink .