Toscaanse kippenstoofpot met knoflook en spinazie

Van een Amerikaanse kooksite. Heerlijk, maar niet al te mager, maar wel low carb, dat weer wel. Het is niet veel werk, maar kost wel wat tijd als je het volgens het slowcook principe doet. Ik weet niet of dat echt nodig is. Ik heb geen slowcooker, maar wel een inductiekookplaat, en met stand 2 en zelf af en toe roeren lukt het ook. Als je beiden niet hebt, dan moet het dus sneller, en hoef je alleen maar te zorgen dat de dijen gaar zijn.

Benodigdheden

  • 4 ontbeende kippendijen
  • 6 tenen knoflook
  • een potje creme fraiche (officieel moet het heavy cream zijn, maar die hebben wij niet)
  • 2 eetlepels gesnipperde zongedroogde tomaten
  • half pond verse spinazie
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas of pardano
  • Een theelepel chilivlokken
  • peper en zout
  • olijfolie en/of bakboter

Bereiding

  • Neem een braadpannetje en smelt er bakboter en olijfolie in
  • strooi zout en peper op de kippendijen en bak ze aan beide zijden aan tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan en leg even apart
  • Smoor de 6 knoflooktenen (ik heb ze in plakjes gesneden) aan in het braadpannetje
  • Voeg de gesnipperde zongedroogde tomaten toe
  • Voeg de creme fraiche toe
  • doe de chilivlokken erbij
  • smelt de geraspte kaas erbij
  • Doe de kippendijen erbij. Ze moeten helemaal met de saus bedekt zijn.
  • Laat het geheel slowcooken op stand 2 van de inductieplaat
  • Haal de kippendijen uit de pan en snipper de spinazie (knippen met schaar boven pan gaat het snelste) op het eind erbij en laat het slinken
  • Doe de kippendijen er weer bij en laat ze warm weer warm worden.

Het is lekker met pasta, maar dan is het lowcarb effect natuurlijk weer weg. Pasta van courgette kan natuurlijk ook.

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .