Sambal badjak

Nu maak ik wel vaker sambal, maar omdat deze echt wel goed gelukt is heb ik toch maar gauw de ingrediënten op een rijtje gezet die ik erin heb gegooid.
Met veel dank aan Yvonne die haar rijke rode peper oogst met mij gedeeld heeft.

 

Benodigdheden

  • heel veel pepers
  • een eetlepel trassi
  • fiks stuk gember
  • 5 sprieten sereh
  • 1 paplepel goula djawa
  • een scheut ketjap asin
  • een scheut ketjap manis
  • een paplepel ketoembar
  • een theelepel kentjoer
  • scheutje gembersiroop
  • zout naar smaak

Bereiding

  • Je begint met het fijn snipperen van de pepers in de blender oid
  • Een flinke scheut (echt flink) olie in de pan in hierin de trassi zachtjes smoren
  • Dan de pepers erbij aanbakken. misschien moet je tussendoor nog wat olie toevoegen
  • Gember is stukken snijden en erbij doen, ook een paar stukken in de knoflookpers uitpersen
  • de sprieten sereh kneuzen en erbij doen
  • Alle kruiden erbij doen , ook een beetje op smaak, dus tussendoor proeven
  • Laten afkoelen en in een schoon potje doen, en afvullen met olie
  • (ik laat altijd de gember en de sprieten sereh er in zitten, moet je er bij het eten uitvissen, maar het blijft nog lekker smaak afgeven. Je kunt ze ook bij het vullen der potjes verwijderen

 

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.