Pruttelpot met lam

Het eerste gerecht dat Myria op haar nieuwe inductiekookplaat maakte. En lekker dat het was. En zo ben ik er ook achter gekomen dat slagerij Pessers ook lamsvlees verkoopt!

 

Ingrediënten voor 4-6 personen

  • 1 kilo in stukken gesneden lamsschouder of lamsbout
  • 3 rode uien
  • 6 tenen knoflook
  • 2 grote groene Turkse pepers
  • 2 groene paprika’s
  • 1,5 blikje gepelde tomaten
  • 1 blikje ansjovis
  • 1 bouillonblokje
  • Peper en zeezout
  • verse koriander

Bereiding

Braad het vlees in kleine porties aan in olijfolie bruin (niet te veel in een keer, anders komt er te veel vocht uit en dan ben je het aan het koken) en houdt het apart

Snijd de ui, pepers, paprika, knoflook in stukken en fruit het licht.

Smelt de ansjovis erbij

Doe dan de de tomaten en de kruiden erbij en het vlees

En dan pruttelen maar, ongeveer een uur of 2, zorg dat het niet droog kookt. Vul anders tussendoor met water bij of wat wijn.

De Koriander snipper je er voor het opdienen overheen.

 

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .