Romige zalm

Het was weer lang geleden dat ik zalm maakte, was t wat tegen gegeten. Dankzij dit makkelijke recept ben ik weer verkocht.
Er zijn 2 variaties, een met snoeptomaatjes, maar ik had de hele bak per ongeluk achter elkaar opgegeten, of met rode paprika, die heb ik gemaakt.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 zalmmoten (met huid)
  • creme fraiche of slagroom, een klein potje
  • een kleine zak baby spinazie
  • 1 grote zoete paprika (of kerstomaatjes)
  • chilivlokkken
  • wat verse peterselie (was ik vergeten)
  • 3 tenen knoflook
  • peper en zout
  • geraspte (parmezaanse) kaas naar smaak

Bereiding

Ik kan het wel omschrijven, maar de video (met dank aan pinterest is nog gemakkelijker. De aangegeven baktijd van de zalm is spot on! Een iets lager vuurtje dan wat ik had is misschien aan te raden, de huidkant was wat bruin geworden, maar wel lekker.

 

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .