Limoencello toetje semifreddo

Toen ik de laatste keer in Florida was bij Anneke en Robert, werd ik op dit toetje getrakteerd. Heeeeeerlijk. En niet moeilijk te maken volgens Anneke. Het komt van de site van Brenda kookt.
De limoencello en lemoncurd kun je zelf maken, klik op de link voor de recepten, dan wordt het wel weer meer werk.

Ingrediënten (8-10 personen)

  • rasp en sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 80 ml limoncello
  • 325 gram lemon curd
  • 250 gram verse stevige roomkaas (bv monchou)
  • 250 gram mascarpone
  • 24 lange vingers

Citroensiroop:

  • 100 gram kristalsuiker
  • fijne rasp van 1 citroen

Bereiding:

  • Meng in een kom de citroenrasp en het sap met de suiker en limoncello.
  • Klop met een mixer in een andere kom de lemon curd door de roomkaas. Klop de mascarpone er vervolgens ook door.
  • Bekleed een kleine cakevorm (1 liter inhoud) met plasticfolie en laat de folie royaal over de rand.
  • Doop 8 lange vingers in het limoncellomengsel en schik ze op de bodem van de cakevorm.
  • Verdeel hierover de helft van het roomkaasmengsel. Herhaal deze lagen en eindig met een laag lange vingers.
  • Sla het plasticfolie erover en zet de semifreddo 6 uur, of een hele nacht in de diepvries om op te stijven (langer mag ook).
  • Verwarm intussen voor de citroensiroop de suiker met 100 ml water en de zest (citroenrasp) in een pannetje op matig vuur.
  • Roer tot de suiker is opgelost en laat de suikersiroop in 5-6 minuten licht inkoken. Schenk de siroop in een kom en laat het afkoelen zodat het iets stroperig wordt.

Neem de semifreddo 30 minuten voor serveren uit de diepvries. Snijd het in plakken en sprenkel er citroensiroop over.

 

Dit bericht werd geplaatst in toetjes. Bookmark de permalink .