varkenshaas in rode wijn

Bij Peer en Angie voorgeproefd. Ik had al lang geen varkenshaas meer gegeten, en eigenlijk denk ik bij varkenshaasje altijd  witte wijn. Dit recept is met rode wijn. Het is een super lekker eenvoudig te maken gerechtje.
De foto’s zijn wat minder gelukt (boven hete pan en bord gemaakt, lens beslagen)

Benodigdheden.

  • 400 gr varkenshaas (of kophaasjes, dat is wat goedkoper en ik snij het toch in stukjes)
  • 125 gr (licht) gerookte spekreepjes
  • 4 sjalotten of 1 kleine rode ui
  • 200 gr champignons
  • 100 ml room
  • 2 tenen knoflook
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 tl  salie.
  • 2 tl  basilicum.
  • 2 tl  peterselie.
  • 1 tl oregano
  • 1/2 tl gedroogde tijm.
  •  gemalen zwarte peper.
  • 2 tot 3 glazen rode wijn

Bereiding

  • Snij de varkenshaas in stukken, bestrooi met peper en zout,  braad deze aan
  • Dan kun je als je de varkenshaas uit de pan gehaald hebt,  in het braadvet de spekjes braden.
  • Vervolgens de uien en de knoflook even meebakken en daarna de champignons erbij laten bakken en de kruiden erbij doen.
  • Dan de rode wijn en tomatenpuree erbij doen en laten sudderen.
  • Voor het opdienen de varkenshaas even mee laten sudderen en de slagroom erbij doen, maximaal 5 minuten.
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .