Pulled pork (uit de oven)

Het schijnt dat je pulled pork vooral in de zomer op de barbecue maakt, ik heb me daar verder niet in verdiept, vandaag is immers de wintertijd ingegaan en ik had tijd zat met dat uur extra. Ik heb geen slowcooker, dus het moest in de oven. Ik heb me hierbij laten inspireren door Angie (vriendin), Francesca (van www.francescakookt.nl) en Pauline van www.uitpaulineskeuken.nl) .
Het is de bedoeling dat ik het ga eten in een texmex maaltijdje vrijdag (dus het moet nog ff in de diepvries). De foto’s daarvan volgen nog na vrijdag.
Ik ben maar zuinigjes met een ruime kilo vlees begonnen. Je hebt hier procureur voor nodig. Je hebt ook een saus nodig om het vlees in te garen (en er later bij te serveren). Dit kun je ook naar eigen smaak maken. Ik houd nogal van pittig dus de galapeño peper is facultatief

Benodigdheden

  • Procureur vlees aan een stuk
  • Chilivlokken (ik gebruikte gebrande vlokken, met gewone gaat het ook)
  • Zout
  • 4 tenen Knoflook
  • 2 Uien
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 paplepel bruine basterd suiker
  • Klein scheutje balsamico azijn
  • galapeño peper
  • gerookte paprikapoeder
  • sugo al pomedoro van Freshona

 

Bereiding

  • Haal het vlees uit de ijskast en smeer het in met zout, gerookte paprika poeder en chilivlokken. Laat dit een ruim half uur intrekken. Het vlees kan dan ook op temperatuur komen.
  • Maak de saus met een halve fles sugo al pomedoro van Freshona van de Lidl (oid), gesnipperde knoflook, gesnipperde ui, mosterd, chilivlokken, zout, gerookte paprikapoeder, basterdsuiker, mosterd, balsamicoazijn, en gesnipperde galapeño peper. De hoeveelheden heb ik proberen aan te geven, je moet het een beetje op gevoel doen. (maak een dubbele hoeveelheid als je het ook wilt gebruiken bij de maaltijd.)
  • Smeer het vlees ermee in, en doe een laagje op de bodem van een ovenschaal en leg het vlees in de schaal.
  • Doe deksel op schaal, of dek af met alluminiumfolie.
  • Zet het 4 uur op 120 graden en daarna nog 2-3 uur op 150 graden in de oven. De kerntemperatuur moet 88 graden zijn, dan is het vlees klaar. Haal het laatste half uur de folie ervan af.
  • Haal het vlees uit de oven als het de 88 graden bereikt heeft (dat duurde bij mij voor ruim 1 kilo vlees toch wel 7 uur).
  • Trek het met een vork uit elkaar.
  • Serveer naar believen met broodje of in wrap, of in tortilla met lekker saus, avocado, wat kaas en meer van dat lekkers.

 

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .

Een reactie op Pulled pork (uit de oven)

  1. Pingback: Coq au Riesling | ~ — iety's kookschriftje — ~

Reacties zijn gesloten.