Coq au Riesling

Fijn zo’n uur langer te besteden op zondag na terugkeer naar de wintertijd. Niet één maar zelfs twee nieuwe gerechten gemaakt. Pulled pork, die heeft wel een uurtje of 7 oven nodig, volgens het slowcook principe. Alvast voor vrijdag als Anneke en Robert komen eten. Recept van dat gerecht kun je hier lezen
En deze coq au riesling is voor vanavond (Ger komt eten)
Het is een recept van Nigel Slater van de site simplydeliciousfood.com
Ik gebruik natuurlijk ontbeende kippendijen. Als je ze met het beentje nog aan neemt (alleen maar bij Turkse slager) wordt het nog lekkerder.

Ik had ff geen zin in vertalen en overtypen, dus het gaat zo even in het schriftje. Er zitten iig geen vreemde Amerikaanse ingrediënten in die je moet vervangen voor een Europese versie. Alles halveren natuurlijk als je maar 4 kippenpoten neemt)

BTW wintertijd…ik moet er niet aan denken dat het eeuwig wintertijd gaat blijven.

Ingredients

  • 50 g butter
  • splash of olive oil
  • 2 onions finely chopped
  • 125 g bacon/pancetta sliced into thin strips
  • 4 garlic cloves thinly sliced
  • 8 chicken pieces on the bone (ik gebruikte ontbeende kippendijen)
  • 250 g portabellini mushrooms sliced (ik had gewone grotchampignons)
  • 500 ml Riesling or dry white wine of your choice
  • 250 ml cream
  • salt & pepper to taste
  • handful chopped parsley

Instructions

  1. Melt the butter and oil together in a large pan.
  2. Brown the chicken pieces all over and remove from the pan.
  3. Add the onions and bacon and allow to fry until the onions are soft and translucent and the bacon has rendered it’s fat.
  4. Add the garlic and allow to saute for another 30 seconds before removing the mixture from the pan (leaving the fat behind). (dat doe ik dus niet, ik doe de champignons er gewoon bij)
  5. Add the mushrooms and allow to fry for 5 minutes.
  6. Add the onion and bacon mixture along with the browned chicken back to the pan.
  7. Pour in the wine and allow to come up to a boil. Turn down the heat and cover. Allow to simmer for 15 minutes or until the chicken is cooked through.
  8. After 15 minutes, uncover, turn up the heat and add the cream. Allow to cook for another 5 minutes.
  9. Add the chopped parsley and season to taste.
  10. Serve with rice, pasta or crusty bread.

Aardappelschijfjes uit de oven zijn er ook lekker bij.

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.