Thaise Kipcurry

 

  • 2 uien grof gesnipperdimg-20180912-wa0000-e1538903216672.jpg
  • 4 tenen knoflook gepeld
  • 1 gele paprika in stukken
  • 3 cm gember geschild en grof gehakt
  • 2 eetl. arachide olie
  • Half zakje conimex massaman thaise currypaste
  • 6 kippendijen
  • Kurkuma,
  • koriander,
  • zout
  • soya
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 1 geplette sereh stengel
  • 300 ml kokosmelk
  • 300 gr zoete aardappel geschild in blokjes 5 min voorkoken
  • 3 ons sperzieboontjes 5 min voorkoken
  • 1 rode paprika in kleine stukken even aanbakken
  • 3 eetl. limoensap
  • 2 eetl. Vissaus

Pureer ui, knoflook, gele paprika en gember in keukenmachine.
Kip insmeren met zout, kurkuma, koriander beetje soya erbij en aanbakken.
Verhit olie en bak mengsel hierin samen met half zakje curry pasta.
Kaneelstokje, steranijs en serehstengel even meebakken.
Bij mengsel kokosmelk voegen.
Kip, aardappel, sperzieboontjes en rode paprika in saus doen en 25 minuten laten sudderen.
Op einde verse koriander erover.

Serveren met witte rijst en verse koriander of met Naan brood.

Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.