Wortel sinasappelsoep

Echt een zomersoepje, kan zowel warm als koud gegeten worden. Met dank aan Karin en Frans.

Benodigdheden

  • 1 flinke ui
  • 750 gram wortelen
  • 25 gram boter
  • halve theelepel ketoembar
  • 1 liter kippen of groentebouillon
  • 3 sinaasappels
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen
  • slagroom

Bereiding

  • Pel en snipper de ui. Schrap de wortels en snijd ze in dikke plakken. Fruit in een soeppan de ui glazig in de boter en voeg de plakken wortel toe.
  • Roerbak circa 2 min. en kruid met de ketoembar. Schenk de bouillon hierbij en breng aan de kook.
  • Draai de warmtebron laag en laat de wortels zachtjes gaar koken. Borstel intussen 1 à 2 sinaasappels schoon en rasp de schil af.. Houd apart.
  • Pers de sinaasappels uit. Rooster de geschaafde amandelen in een droge koekenpan en laat uitdampen.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in porties in de keukenmachine. Verwarm de soep met het sinaasappelsap.
  • Proef de soep en voor een frisse touch kan er nog een scheutje citroensap bij.
  • Verdeel de soep over kommen of borden of glaasjes en schenk bovenop een klein scheutje iets geslagen room.
  • Strooi hierover het sinaasappelsap en de geschaafde amandelen.
Dit bericht werd geplaatst in soep. Bookmark de permalink .