Gebakken vis met Hoisinsaus

Vis op zijn Aziatisch is altijd heerlijk, de hoeveelheden vind ik altijd moeilijk aan te geven, ik ben nogal van de saus. Eigenlijk is onderstaand voor 4 personen, maar ik doe wat minder vis, en dan voor 2 personen

Benodigdheden

  • 500 gram Victoriabaars 
  • Rode ui halve uienringen
  • Stuk gemberwortel geraspt
  • Lente uitjes
  • 4 tenen knoflook gehakt
  • 2 serehstengels 1 rode pepers in kleine stukjes
  • 4 citroenbladeren
  • 2 eetlepels Hoisinsaus
  • 1 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • 3 eetlepels olie

Bereiding

  • Vis droog maken en in olie aan beide kanten bruin bakken, niet helemaal gaar.
  • Uit pan halen op keukenpapier
  • Uienringen lichtbruin bakken, dan gember, knoflook, rode peper en sereh even meebakken.
  • Daarna citroenbladeren,  Hoisinsaus, vissaus, bruine suiker en limoensap erbij. Kwart liter water erbij en zachtjes aan de kook brengen. 3 minuten laten koken.
  • Vis in de saus leggen 5 minuten zachtjes laten garen.
  • Dan vis in voorverwarmde schaal de koriander en gesnipperde lente-uitjes in ringetjes erover strooien
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.