Eiersalade van Ad v E.

Integraal overgenomen uit de mail van Ad die een heerlijk recept van eiersalade met me deelde. Zoiets simpels als eiersalade toch weer net wat anders dan ik hem normaal maak.

Ingredienten en bereiding :
  • 3 niet al te fijn geprakte hardgekookte eieren ( niet blauw koken! )
  • 1 stevige schep creme fraiche ( dat is een half bakje)
  • 3 stelen lente ui ( die snijd ik slanks – in de lengte dus- doormidden, groen en het buitenste schilletje eraf en dan fijn klein snijden)
  • 1 klein handjevol fijngeknipte bieslook
  • 2 teentje ( of een grote teen) knoflook, zeer fijn snijden
  • 2 ( of drie, dat hangt er van af hoe dik je hem wilt hebben) flinke scheppen belgische mayonaise
  • 1 schep ( desertlepel) scherpe franse mosterd
  • 1 scheutje citroensap
  • Peper en zout ( niet te weinig)
  • Lekker door elkaar prakken met een vork
  • De rechtervinger er diep in dopen om te proeven
  • Dan even met diezelfde vinger langs de bovenrand van de bak ( mooi schoon, zorg dat niemand dit ziet)
  • Netjes afstrooien met bieslookknipsel.
  • Serveren in cupjes ( de “krustader” van IKEA zijn erg geschikt).
Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks. Bookmark de permalink .