Rode kool, gewoon, maar heel lekker

Aan zo iets eenvoudigs als rode kool, wat onze moeders met 2 vingers in de neus elke 14 dagen overheerlijk maakten, kan ik af en toe nog een kluif hebben.
Te zuur, te hard,  te blauw, en af en toe een gelukstreffer. 
Nu kreeg ik van Saskia dit recept waardoor succes altijd gegarandeerd is.

Benodigdheden voor 4 personen

  • 1 kleine rode kool schaven 
  • 2 uien gesnipperd
  • laurier poeder,
  • kaneel poeder,
  • peper, zout,
  • 6 kruidnagels,
  • 4 jeneverbessen, 
  • 4 theelepels bruine suiker,
  • eetlepel keukenstroop,
  • scheut balsamico azijn 
  • scheut natuurazijn.
  • 2 goudrenetten in stukken

Bereiding

  • In een pan met dikke bodem, de ui fruiten.
  • Dan rode kool erbij en 5 min mee fruiten.
  • Dan een heel klein laagje water erbij en royaal alle kruiden e.a. zaken erbij doen.
  • 20 min laten stoven, regelmatig roeren en checken dat het niet aanbrandt anders beetje water erbij.
  • Dan appels in stukken erbij en 40 min laten stoven. (korter of langer al naar gelang wat je lekker vindt.
Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten. Bookmark de permalink .