Limoncello tiramisu (achtig)

Ik heb weer een paar recepten die ik her en der gevonden heb door elkaar gehusseld. De afzonderlijke onderdelen smaken heerlijk, de combinatie is ff afwachten vanavond.
Het is fris door de citroen en zacht door de witte chocolade, en luchtig door het eiwit. Maar vergis je niet, wel luchtig…..maar zeker niet licht.
Ik weet nog niet hoe ik het ga serveren, in een glas, gestapelde laagjes of mooi uitgespreid op een bordje. Ik nijg naar het laatste. 
Na vanavond volgen meer foto’s 

 

Benodigdheden

  • 3 eieren
  • 40 cc limoncello
  • 2 citroenen
  • citroenraps (baukje)
  • 1 pakje mascarpone
  • 3 paplepels suiker
  • 2 zakje vanille suiker
  • 1 rol oreo koekjes
  • 150 gram witte chocolade
  • gemengde bosvruchten (diepvries)

Bereiding

  • Was de citroenen en rasp de schil, en pers de citroenen daarna uit en doe dit bij de schil. Giet hier 40 cc (of naam smaak) limoncello doorheen.
  • Klop het eigeel met de vanille suiker. (Begin hiermee, je kunt de klopper zonder schoonmaken in het eiwit zetten om te kloppen, omgekeerd kan dat absoluut niet!!)
  • Klop het eiwit met de 3 paplepels suiker (in een met citroen ontvette schaal).
  • Smelt de witte chocolade au bain marie. (je kunt dit al rustig in het pannetje op het vuur zetten onder het kloppen van de eiwitten)
  • Giet de helft van het citroenmengel beetje bij beetje al kloppend door het geklopte eigeel
  • Roer dan de gesmolten chocolade erdoor heen.
  • Spatel vervolgens het geklopte eiwit erdoor heen.
  • Verkruimel de oreo koekjes in een blender of iets dergelijks
  • Voeg  bij de overgebleven helft van het citroensap naar smaak wat baukje citroenraps en meng dit (bijna helemaal, een klein scheutje overhouden) door de gekruimelde koekjes, zodat je een deegachtig mengsel krijgt. 
  • Verwarm de gemengde bosvruchten met de rest van de citroensap en bind licht zodat het niet meer waterig is
  • Serveer in een glaasje en start met de bodem van de koekjes en dan in laagjes het mascarpone/ei mengsel en het fruit. Of schik alles gezellig op een bordje.
Dit bericht werd geplaatst in toetjes. Bookmark de permalink .