Geroosterde spitskool met gekarameliseerde ui

Ben nogal in de ban van spitskool de laatste tijd. Meestal gewoon op de mandoline fijn gesnipperd, en gebakken met roomboter en flink wat peper. 
Dit een recept voor de barbecue, maar kan ook in een grillpan gemaakt worden. Op de bbq is er nog niet van gekomen, maar lijkt me lekkerder nog vanwege de gerookte smaak.
De dille en peper laat ik meestal weg.

 

Benodigdheden

  • 1 spitskool in kwarten
  • 6 el olijfolie
  • 1 ui in dunne ringen
  • 2 el basamicoazijn
  • 1 el mosterd
  • 1 el citroensap
  • 1 klein bosje dille fijngehakt
  • 1 rode peper gesnipperd

bereiding

  • Bestrijk de kwarten spitskool met olie en rooster op de barbecue
  • Fruit de uienringen in een pan in een el olijfolie goudbruin
  • Giet de azijn erbij en laat deze inkoken
  • Meng dan de mosterd en citroensap hierdoor heen
  • Verdeel de dressing over of bij de kool en bestrooi met de dille en peper
Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten. Bookmark de permalink .