Lemoncurd

Moet ik echt zo oud worden om voor de eerste keer lemoncurd te eten?!?!? Bij Yvonne laatst, en ik ben meteen verslaafd. Het is dan ook zo makkelijk te maken en je hebt de ingrediënten bijna altijd in huis. Bijkomend voordeel; het is volledig koolhydraatvrij te bereiden. Je vervangt dan gewoon de suiker door zoetstof.
Het is makkelijk in de ijskast een heel aantal dagen te bewaren. Als je het potje met deksel erop,  op de kop laat afkoelen trekt het vacuüm en kun je het langer bewaren, maar dat heeft bij mij nooit zin
Lekker bij yoghurt, of kwark ofzo

De volgende keer ga ik het citroensap vervangen door sinasappel en maak ik een orangecurd.

Benodigdheden

  • 2 citroenen, sap en rasp
  • 125 gram roomboter
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren (L)

Bereiding

  • Was de citroen en rasp het geel van de schil
  • pers het sap uit.
  • Zet een een pan met een laagje water op het vuur . Zet hierop een metalen kom die net niet het water raakt, maar die op de stoom van warm wordt.
  • Doe boter, suiker en citroenrasp in deze kom en roer het geheel tot de boter helemaal is gesmolten. Roer dan ook het citroensap erdoor.
    Klop  in een nieuwe kom de eieren los.
  • Giet een scheutje van het citroenmengsel bij je eieren en klop goed door. (dat heet trouwen, leuk he)
  • Voeg dan het eiermengsel beetje bij beetje door het citroensap met boter en roer met garde heel goed tot het dik wordt,
  • Volgens alle recepten duurt dit ongeveer 10 minuten en moet je die 10 minuten ook heel goed blijven roeren. Ik heb het altijd al na een minuut of 3  wel gezien, het is dan ook al dik genoeg.
  • In een potje gieten in af laten koelen, en bewaren in de ijskast.  
Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten, toetjes. Bookmark de permalink .

Een reactie op Lemoncurd

  1. Pingback: Limoencello toetje semifreddo |

Reacties zijn gesloten.