Rouille

Nooit geweten dat een rouille zo gemakkelijk en snel te maken is. En op de puntpaprika’s na heb je eigenlijk alle ingrediënten allemaal altijd wel in huis.  Normaal ben ik niet zo weg van koken met van boven, maar het filmpje wat van de rouille op youtube staat is erg duidelijk. 
Het is erg lekker bij vissoep. Maar ook bij een borrel. 
Altijd serveren met zelfgemaakte croutons!!

ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2-3 teentjes knofloook
  • 1-2 sneetjes wit brood, zonder korstje en in stukken
  • 1 eidooier
  • 1 el Dijon mosterd
  • de sap van 1 citroen
  • snuf zeezout
  • ca. 100 ml olijfolie extra virgine
  • snuf cayennepeper naar smaak

Bereiding

  • Halveer de puntpaprika’s en rooster ze in de oven tot ze een beetje bruin en zacht zijn (als ze door het rooster vallen weet je zeker dat het zover is 🙂 
  • Meng in een keukenmachine: de geroosterde paprika, knoflook, brood, dooier, mosterd, citroensap en zout en peper tot een gladde puree.
  • Giet terwijl de machine draai te olie erbij tot een dikke saus ontstaat. Als je niet zo’n supersonische machine hebt zoals ik, dan kun je tussendoor de deksel oplichten en beetje bij beetje de olie toevoegen
  • Breng op smaak met cayennepeper. 
     
     
    croutons maken
    Snij oud brood in blokjes, of stukken. Maak een mengsel van olijfolie met kruiden op smaak (wat knoflook en peper en zout) en strijk dit ruim op de stukken brood. Leg ze op een bakblik en zet het blik ongeveer 15  minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
bron: koken met van boven
Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten, hapjes&snacks. Bookmark de permalink .