Broccoli gehakt ovenschotel met blauwe kaassaus

Een lekker simpel koolhydraatarm gerecht overgenomen van de site koolhydraatarmrecept.nl
Ik kruid alleen zelf het gehakt flink, anders vind ik het geen smaak hebben. Je kunt zelf de kruiden kiezen waar je zin in hebt, alleen opletten dat het niet botst met de blauwe kaas.


Benodigdheden

  • 300 gram broccoli
  • 100 gram prei
  • 100 gram kastanje champignons
  • bakvet
  • 200 gram gehakt
  • kruiden om het gehakt op smaak te brengen naar eigen keuze
  • 100 ml crème fraîche
  • 125 gram blauwaderkaas bv. Danablu of andere kaas
  • 100 gram geraspte kaas

 

Bereiding

  1. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ze in 4 minuten beetgaar en laat uitlekken.
  2. Snijd de prei in ringen en de champignons in plakjes. Bak prei, champignons gaar in wat kokosolie. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden).
  3. Braad het gehakt rul met kruiden naar smaak
  4. Verwarm in een steelpannetje de crème fraîche en smelt hierin de Danablu. (of andere kaas naar keuze, als je een milde kaas neemt, proef dan even of het pittig genoeg is.)
  5. Doe de broccoli en prei, champignon gehaktmengsel in een ovenschaal. Giet de kaassaus erover en bestrooi de schotel met de geraspte kaas.
  6. Zet 15 minuten in het midden van de oven.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.