Gevulde puntpaprika’s met rundergehakt en spinazie

Niet opzienbarend, wel lekker en (afhankelijk van de hoeveelheid kaas die je gebruikt) een mager gerecht.
Het gehaktmengsel heb ik gekruid met ras el hanout en za’atar, je kunt natuurlijk je eigen kruiden naar smaak toevoegen.
Aan 1 puntpaprika de man heb je zeker genoeg.
De foto doet het gerecht geen recht aan. Binnenkort een betere.

Benodigdheden

  • 3 ons runder gehakt
  • kruiden naar smaak om het gehakt te kruiden, bv ras el hanout en za’atar
  • 2 punt paprika’s
  • geraspte kaas (soort en hoeveelheid naar smaak)
  • verse gewassen spinazie
  • wat pijnboompitjes

Bereiding

  • Snijd de paprika overdwars en gelijke helften en haal de zaadlijsten eruit
  • Leg ze eventueel 10 minuutjes voor te roosteren (als je ze wat zachter wilt maken)
  • Bak het gehakt rul met de kruiden
  • Roerbak de voorgewassen spinazie (zonder zelf nog eens af te spoelen, anders wordt het te nat)
  • Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
  • Doe hierover gerapte kaas
  • Doe hierover de geroerbakte spinazie
  • strooi hierover wat pijnboompitjes en nog wat geraste kaas.
  • Dan in de oven, tijd is afhankelijk of het gehakt nog warm is en of je de paprika’s hebt voorgeroosterd in de oven.

 

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .