Kippenbout met sjalotten 

Geïnspireerd op de gouden kip, maar uiteindelijk toch weer veel veranderd aan het recept. De hoeveelheden zul je ook zelf wat moeten proberen, ik heb met een scheutje hier en daar gestrooid

Ik heb de kippenbout gedeeld in dij en kuitje. Anders past het nooit fatsoenlijk in de pan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 kippenpoten
  • 1 zakje banaan sjalotten.
  • 6 ansjovis filets
  • 2 tenen knoflook
  • 1 limoentje
  • Scheutje balsamino azijn
  • Scheutje tequila
  • Een glaasje droge vermout
  • Een beetje (echt een beetje) chilivlokken

Bereiding.

  • De kippenpoten delen.
  • Beetje boter in de pan. Flink aanbakken op de velkant, zodat dat het knapperig bruin is.  Dan uit de pan halen en apart leggen.
  • De helft van het braadvet er uit scheppen  apart houden.
  • De sjalotjes schillen en over de lange zijde doorsnijden als ze te groot zijn. Zorg dat je ongeveer even grote delen hebt.
  • De ansjovis in in het overgebleven vet waar de kip in is gebakken smelten tot ze uiteen vallen.
  • Gesnipperde knoflook erbij smoren.
  • De sjalotten hierbij op een redelijk flink vuurtje bakken. Ze mogen wat bruin, maar niet verbranden.
  • Als ze zacht zijn de vermout, tequila, balsamico azijn erbij doen met peper, en de chilivlokken erbij.
  • De schil van de limoen raspen en erbij doen.
  • Het sjalotten mengsel in een ovenschaal doen.
  • Hierover de kippendelen met de velkant naar boven leggen.
  • De oven op 200 graden voor verwarmen
  • De kip dan 45 minuten in de oven. Af en toe het vel insmeren met het vet dat je eerder apart gehouden hebt, zodat het vel lekker knapperig wordt en blijft.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .