Varkenshaasmedaillons uit de oven

Het was weer een hele tijd geleden dat ik nog eens varkenshaasje had gegeten, maar dit recept wat ik laatst bij Saskia en Wilfred at, heeft me weer helemaal op het spoor gezet. Heb het sindsdien zelf ook weer een keer gemaakt.
Het is lekker, simpel en snel. Het ziet er een beetje bleek uit, maar dat doet aan de smaak niets af. Je kunt eventueel de medaillons even fiks aanbraden om ze een bruin kleurtje te geven. Dan de overtijd wat verkorten.

Benodigdheden

  • 2x varkenshaasje2017-01-06-19-07-44
  •  1 sinaasappel
  • 1 rode ui
  • ca 300 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • eetlepel verse tijm
  • eetlepel verse basilicum
  • eetlepel peterselie
  • eetlepel cognac
  • ca 100 ml kookroom
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  • Maak de sinaasappel goed schoon onder stromend water met een borsteltje, rasp de schil en leg de rest van de sinaasappel apart voor later.
  • Maak een marinade van een flinke scheut olijfolie, tijm, geperste teentjes knoflook, sinaasappelrasp, zout en peper.
  • Snijd het vlees in grote medaillons en vermeng dit in een ovenschaal met de marinade. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om in te trekken.
  • Snijd de ui in kwartringen, maak de champignons schoon met een borsteltje en snijd deze in vieren. Knip of hak de peterselie en de basilicum. Pers de sinaasappel uit.
  • Zet de medaillons in het midden van een voorverwarmde oven op 150/160 graden en bak deze in ca. 30 minuten gaar.
  • Verwarm ondertussen de olijfolie in de pan en bak daarin de ui en champignons, voeg zout en peper toe. Blus af met de sinaasappelsap, de cognac en kookroom en laat dit inkoken. Voeg de peterselie en de basilicum toe.
  • Haal het vlees uit de oven en bedek de schaal met folie. Laat ca. 10 minuten rusten.
  • Serveer met de champignonsaus.
Bron: Smulweb

 

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.