Mini plavova Romanoff met chocolademascarpone

Ik heb dit toetje samengesteld uit 3 verschillende recepten. Van elk recept het lekkerste onderdeel genomen. Je kunt naar wens onderdelen weglaten bv alleen met de chocolademascarpone of alleen met de aardbeienmousse
Je kunt dit ook als één grote Pavlova maken die je aan tafel in stukken verdeeld, maar dan kun je je niet zo uitleven met garneren. De chocoladesaus en aardbeiensaus kun je dan weglaten.
De bodem van de pavlova (de meringe) is erg zoet, daarom is ‘ het beleg’  met nauwelijks suiker bereid.
Je moet de diverse onderdelen van te voren klaarmaken, en op het moment suprême alles opmaken. Je hebt 6 onderdelen nodig  meringes, chocolademasparpone,  aardbeienmouse, gesmolten chocolade  en rood fruit. Om te garneren:  aardebeiensaus. choladesaus (dit zijn beiden resten van de chocolademascarpone  en aardbeienmousse) en geroosterde amandelsnippers.
De hoeveelheden zijn voor 4-6 personen. (afhankelijk van de hoeveelheid die je van te voren gegeten hebt)
Eerst het recept helemaal lezen, en niet schrikken, het is een beetje werk (minder dan het lijkt), maar wel gezellig werk. En het resultaat mag er zijn.


Benodigdheden voor de meringes

  • 3 eieren20161225_235648
  • half theelepeltje maïzena
  • half theelepeltje natuurazijn
  • 120 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ongeveer 150 gram pure chocolade

Benodigdheden voor de aardbeienmousse

  • 1 doosje diepvriesaardbeien
  • 1 glaasje wodka of meer naar smaak
  • 70 cc slagroom
  • 2 blaadjes gelatine

Om te garneren

  • 2 eetlepes pistachenootjes of geschaafde amandelen
  • Chocoladesaus
  • Aardbeiensaus
  • Rood fruit. waaronder aardbeien

Bereiding meringes

  • Verwarm de oven voor op 120 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat
  • Rasp de chocolade
  • Voeg de maïzena en het zakje vanillesuiker samen
  • Splits de eieren en doe de 3 eiwitten in een absoluut vetvrije kom
  • Klop de eiwitten en voeg mee en mee eerst de suiker en daarna de maïzena met vanillesuiker en het halve theelepeltje azijn toe.
  • Klopt de eiwitten totdat het in punten aan de klopper blijft hangen.
  • Spatel de geraspte chocolade er doorheen
  • Verdeel het geklopte eiwit in gelijke rondjes op het bakpapier
  • Zet de bakplaat iets onder het midden in de oven en laat het in ongeveer anderhalf uur drogen (de meringes moeten makkelijk van het bakpapier loslaten. Van buiten moeten ze bros zijn en van binnen nog ietsje zacht.

Bereiding chocolademascarpone

  • Klop de slagroom met een half zakje of iets minder vanillesuiker
  • Meng de geklopte slagroom met de mascarpone tot een gladde massa
  • Smelt de pure chocade, ingewikkeld au bain Marie, of makkelijk in de magnetron
  • Meng ongeveer de helft van de chocolade (naar smaak) door het mascarpone slagroom mengsel
  • Bewaar de rest van de chocolade om te garneren (je moet hem dan natuurlijk wel weer opnieuw smelen

Bereiding aardbeienmousse

  • Laat de aardbeien ontdooien en giet het sap ervan af. Zet dit apart voor de aardbeiensaus
  • Giet naar smaak wodka op de aardbeien en laat deze een uurtje of zo marineren.
  • Klop de slagraam met een half zakje vanillesuiker (die je over hebt van de chocolademascarpone)
  • Pureer de aardbeien en spatel ze door de slagroom
  • Laat de gelatine zacht worden in koud water en los het daarna op in een snippertje  water (met eventueel een beetje wodka)
  • Voeg dit toe aan de mousse.
  • Laat het opstijven in de ijskast

Bereiding aardbeiensaus

  • Kook het restje aarbeiensap op en bind eventueel een beetje, en een scheutje wodka kan ook geen kwaad

Bord opmaken

  • Rooster de amandelen of de fijngehakte pistachenoten
  • Smelt de chocolade
  • Maak het fruit schoon
  • Leg op ieder bord een meringe
  • Smeer hierop een laagje chocolade mascarpone
  • Doe hierover een laagje aardbeienmouse
  • Verdeel het fruit hierover.
  • Garneer het hele zaakje en bord naar eigen inzicht met de chocoladesaus, aardbeiensaus en geroosterde pistache of amandelen (en als je nog wat geraspte chocolade over hebt kun je die nu ook nog mooi kwijt).
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in toetjes. Bookmark de permalink .