Boerenkool met knolselderij en koolraap

Als je een koolhydraat beperkt dieet volgt, dan is het wel eens tobben wat je moet koken. Zeker in de winter met trek in stamppot. Deze boerenkoolstamp is echt lekker. Met aardappelen zou het nog een pietsje lekkerder zijn denk ik, dus als je wilt kun je (een deel van) de knolselderij en koolraap vervangen door aardappels. Omdat ik die zoete smaak van de knollen wat terug wil brengen gebruik ik best veel zout of zelf aromat bij de puree.
Je kunt er gewoon een lekker braadworstje bij doen, maar ook een sudderlapje met een mediterrane touch

Benodigdheden

  • Halve knolselderij
  • 1 koolraap
  • 1 bakje grotchampignons
  • 1 middelgrote ui
  • 1 grote teen knoflook
  • half bakje mascarpone
  • Peper en zout
  • Boerenkool
  • Ras el Hanout

Bereiding

  • Snijd plakken van de koolraap en de knolselderij. Schil de plakken en snijd ze in blokjes. Kook de blokjes in water met wat zout in 15-20 minuten gaar.
  • Snijd ondertussen de ui. knoflook en champignons  en bak ze.
  • Strooi er Ras en Hanout naar smaak (veel) doorheen
  • Kook de boerenkool apart in een bodempje water gaar
  • Als alles gaar is stamp dan de knolraap en knolselderij (en/of eventueel aardappels) tot een puree en meng er 2 eetlepels (of meer naar smaak) mascarpone doorheen en gooi er naar smaak zout en peper bij.
  • Voeg de gesneden boerenkool toe en schep door elkaar.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .