Courgettesoep met Parmezaanse kaas

Een van de vele variaties op courgettesoep. Deze soep wordt wel heel lekker door de kaas, die ik er ruim bij strooi. De slagroom kan er wat mij betreft ook uitblijven. In dit recept laat je 1/4 van de courgette onvermalen als stukjes in de soep zitten. Je kunt er ook voor kiezen om gewoon de hele courgette te pureren, door een staafmixertje in de soep te zetten

ingrediënten
1 kg middelgrote courgettes, geschild
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
500 ml kippenbouillon of water
175 ml slagroom
1 klein bosje basilicum, fijngehakt
1 klein bosje gladde peterselie, fijngehakt
120 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt

bereiden

  • Snijd de courgettes in de lengte in kwarten, en vervolgens in 2½ cm lange stukjes.
  • Verwarm de olie in een sauspan met dikke bodem en fruit de knoflook en courgette ongeveer 25 minuten, of tot de courgette bruin en heel zacht is.
  • Voeg zout, peper en bouillon toe, laat alles een paar minuten zachtjes pruttelen en neem de pan van het vuur.
  • Pureer driekwart van de courgette in de foodprocessor. Doe de courgette terug in de pan en voeg slagroom, basilicum, peterselie en Parmezaanse kaas toe.
 Bron: Kookboek Proef Londen van Terence Conran & Peter Prescott


 

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in soep. Bookmark de permalink .