Tortillas met chorizo

Ik heb deze geleerd te maken toen we Han afgelopen vakantie assisteerden  bij een catering in Frankrijk voor 70 personen. We hebben er toen 16 gemaakt, dat is een superklus. Maar met 1 of 2 ben je zo klaar. 
Dit recept is met chorizo, maar voor een vegetarische versie kun je die weglaten, en vervangen door bijvoorbeeld broccoli, worteltjes etc. die je dan eerst roerbakt. Zorg wel dat je er flink wat kruiden bij doet, want de lekkere pittige smaak van de chorizo mis je dan. Je kunt dan ook nog geraspte kaas toevoegen aan het ei.
Ook bij dit recept kun je zelf nog meer kruiden, groente, kaas naar smaak toevoegen.
Je kunt het koud serveren, of even in de magnetron een beetje verwarmen.
De chorizo die hierin gebruikt wordt is van de Lidl, altijd te koop in Frankrijk, (in Nederland alleen tijdens de Spaanse week)  Versie heet of extra heet. De worst heeft een diameter van ongeveer 3 cm. Je snijd hem in plakje van ongeveer 1/2 cm.

Benodigdheden

  • 400 gram aardappelen (vastkokend) licht gekookt in schijfjes gesneden.20160821_135724
  • 1 chorizo worst (200 gr) ontveld en in schijfjes gesneden
  • 8 eieren
  • 1 flinke in halve schijven gesneden ui.
  • 2 fikse tenen knoflook gesnipperd
  • een beetje olie

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak de chorizo 5 min.
  • Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan.
  • Bak in het bakvet de ui, de knoflook en de aardappel op laag vuur in ca. 10 min. gaar.
  • Klop de eieren los en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel het ei en de chorizo gelijkmatig over het ui-aardappelmengsel.
  • Laat de tortilla op laag vuur ongeveer 6 min. garen tot de onderkant goudbruin is.
  • Schud, zodra het ei een beetje gestold is, de pan regelmatig heen en weer.
  • Leg een groot bord omgekeerd op de tortilla en keer de pan, zodat de tortilla op het bord blijft liggen.
  • Schuif de tortilla omgekeerd terug in de pan en laat nog 4 min. verder garen.
  • Laten afkoelen en dan pas snijden (dan wordt hij steviger)

Je kunt hem makkelijk een dag van te voren klaarmaken en in de ijskast bewaren.
Lekker met aïoli, als snack of met een salade als een maaltijd tijdens warme dagen

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hapjes&snacks, hoofdgerechten. Bookmark de permalink .