Osso bucco Jamie Oliver met een saskia touch

Een heerlijk recept van osso bucco, waar Saskia een Marokkaanse touch aan heeft toegevoegd. Ik heb het nog niet zelf gemaakt (dan volgt een foto, saskia vergeet dat altijd!!!!!). Het smaakt super!!

Ingrediënten

  • 2 uien in stukken
  • 2 wortels in plakjes
  • 4 stengels bleekselderij in schijfjes
  • 4 flinke tenen knoflook in stukjes
  • 4 takjes rozemarijn ( of uit een potje)
  • stokje kaneel
  • 3 laurier blaadjes
  • theelepel ras al hainout
  • Kilo ontbeende schenkel in stukken van 5 cm
  • zeezout
  • peper
  • bloem
  • 1 blik gepelde tomaten
  • handje gedroogde porcini
  • half blokje paddenstoelen bouillon
  • blokje runderbouillon
  • 1/2 fles stevige rode wijn
  • schepje donker bruine basterd suiker
  • 5 gedroogde pruimen
  • 1 snee peperkoek

Bereiding

  • Uien, knoflook, wortels bleekselderij in 10 minuten in olijfolie bakken
  • Dan de rozemarijn, laurier, kaneelstokje, peper, zout en ras al hainout erbij.
  • Schenkel zout peper en bloem inwrijven en even apart bakken in olijfolie
  • Groenten en vlees bij elkaar in braadpan en alle andere ingrediënten erbij doen.
  • 3 tot 4 uur zachtjes laten stoven laatste uur peperkoek en pruimen erbij.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten en getagged met . Maak dit favoriet permalink.