Spaghetti vongole

Meestal maak ik de vongole in een olie-knoflook-kruiden saus. Nou wilde ik het in eens in een tomatensaus proberen. Ik ben maar eens begonnen met van alles bij elkaar te gooien en het was heerlijk. Je ziet het misschien niet zo af aan de foto, maar echt super (en heel lekker mager).

Benodigdheden saus voor 2 personen

  • 500 gram vongole (venusschelpen)20160708_194115
  • scheut olijfolie
  • 1 blikje ansjovis
  • 5 halve grote gedroogde tomaten in olie
  • 4 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 grote salie blaadjes
  • 2 takjes citroentijm
  • bosje bladselderij
  • 1 glas droge witte wijn

Bereiding

  • De knoflook en de rode peper snipperen en smoren (niet bruin) in de olijflolie
  • de ansjovis uit laten lekken en in stukje snijden en erbij smoren (de ansjovis smelt weg)
  • De gedroogde tomaten uit laten lekken en in stukje snijden en erbij smoren
  • De sjalotten snipperen en erbij bakken
  • Het blik tomaten in blokjes erbij gieten en het glas witte wijn.
  • De kruiden (tijm, salie, bladpeterselie) fijn snijden en erbij doen.
  • Even laten pruttelen totdat het een beetje inkookt (moet wel nog nattig zijn) en hierin de de venusschelpen koken tot ze open zijn.
  • Eventueel nog wat peper en zout erbij doen.
  • De (in de tussentijd gekookte) spaghetti op een bord doen en de saus met de schelpen erover scheppen.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .