Andijvie stamppot met Aziatische touch (met sudderlapje)

Een heerlijk recept van een eigenlijk oer Nederlands recept van rauwe andijvie stamp, maar met Indaise kruiden, dat Yvonne weer teruggevonden had. Ik doe alleen de katjang pedis er niet bij en bij de sjalotten bak ik een gesnipperde lombok mee.
Ik heb het gecombineerd met een even Nederlands stooflapje, wat ik opgeleukt heb met Aziatische kruiden, en lekker veel saus. 
Het recept van het lapje : een halve ui snipperen, en aanbakken. De lapjes erbij aanbakken. Dan 3 eetlepels Char Siu saus er bij van Lee Kum Kee, 1 eetlepel masala,  1/2 theelepel (of minder als je niet heet kunt eten) chilivlokken en een half gekruimeld bouillonblokje. Een plens water erbij en laten sudderen tot het gaar is. Als het water is ingekookt dan nog wat water erbij , naar smaak en eventueel ietsje binden

benodigdheden

  • 8 ons kruimige aardappelenlapje
  • pond grof gesneden andijvie
  • 250 gram sjalotten in 4-en gedeeld
  • + eventueel 1 lombok gesnipperd
  • 20 gram koriander grof gesneden
  • 1 eetlepel masala poeder
  • 150 ml melk
  • Katjang pedis

Bereiding

  • De aardappels koken en met de melk (eventueel klontje boter) tot puree maken
  • de sjalotten  zachtjes smoren met de masala poeder (niet bruin bakken)
  • De purree mengen met de sjalotten, andijvie en koriander.
  • op smaak brengen met peper en zout
  • De katjang erdoor roeren of erover heen strooien of beiden
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .