Garnalen avocado torentje met zalm

Lekker simpel, snel klaar. De cocktailsaus is niet perse nodig, maar wel heel lekker. Je kunt er ook nog wat stijf geklopte slagroom door roeren ipv helft van de mayonaise
Neem een goede gerookte zalm en niet getrancheerd. Ik heb ook blokjes zalm door het mengsel voor het torentje gedaan. Dan moet je voorzichtig zijn met nog extra zout toevoegen.
Als je geen ringen hebt, kun je het ook als een hoopje op het bord leggen, maar het effect is echt minder.

Ingrediënten voor 4 torentjes:2016-06-12 12.24.04

  • 2 avocado’s
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g grijze/Hollandse garnalen
  • 150 g gerookte zalm
  • peper en zout
  • olijfolie
  • halve limoen
  • 4 el mayonaise
  • 2 el ketchup
  • 1 el whisky
  • enkele druppels tabasco
  • paprikapoeder

Bereidingswijze:

  • Haal de avocado’s uit de schil en snij ze in kleine blokjes. Leg ze in een kom en besprenkel ze met het sap van de limoen en doe er een scheut olijfolie over.
  • Kruiden met peper en zout en eens goed door elkaar roeren.
  • Pel de hardgekookte eieren en prak ze met een vork. Doe de geprakte eieren samen met de garnalen bij de avocado en roer alles nog eens door elkaar.
  • Voor de saus doe je eerst de mayonaise in een kom en daar doe je een eetlepel whisky en een paar druppels tabasco bij. Doe de ketchup erbij en roer alles goed door elkaar.
  • Zet je ring op een bord en vul de ring tot boven met het avocadomengsel. Schuif de ring voorzichtig omhoog zonder het torentje te beschadigen. Bovenop het torentje schep je nu een dikke lepel van je zelfgemaakte cocktailsaus.
  • Snij de gerookte zalm in reepjes en leg die bovenop het torentje
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in voorgerechten. Bookmark de permalink .