Chocolade meringue taart

Weer eens een toetje, het ziet er prachtig uit. Je kunt het ook als taart maken en serveren, je kunt er ook kleine eenspersoons taartjes van maken. Het staat niet in het recept maar je kunt dus om het eiwit wat stabieler te maken een theelepeltje azijn toevoegen en een klein beetje maizena…. (wel even zeven voor je het erdoor doet) Beide ingrediënten voeg je pas op het laatst toe, dus als de eiwitten al stijf zijn geklopt. Dan meng je het er voorzichtig doorheen.

Ingredienten:20160130_212100
• 6 eiwitten
• 220 gram fijne kristalsuiker
• 200 gram pure chocola, grof gehakt
• 100 gram pistache noten, grof gehakt plus wat extra om erover te strooien
• 250 ml slagroom
• frambozen voor erop

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 160 C. Teken op een vel bakpapier een grote cirkel of als je kleine meringues wilt maken zoals hier dan maak je een paar kleinere cirkels. Leg het papier vervolgens omgekeerd op een bakplaat, dus met de cirkels naar beneden. (anders geeft het af en je ziet het er toch doorheen)
2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met de mixer tot het schuim in zachte pieken blijft staan. Voeg steeds 1 el suiker toe en klop tot de suiker is opgenoomen en het schuim stevig is. Spatel de chocola en pistachenoten erdoor.
3. Strijk het schuim op het bakpapier binnen de cirkel of de cirkels. Laat het eerst 1 uur en 25 minuten goed drogen in de oven en laat daarna afkoelen. Let even op; die tijd is voor de grote meringue. Het kan zijn dat je voor de kleinere iets minder lang oventijd nodig hebt.
4. Klop ondertussen de slagroom tot zachte pieken.
5. Voor serveren doe je de slagroom op de meringue en bestrooi je die met de extra pistachenootjes en de frambozen.

Bron: Bill Granger uit het boek Easy

 

Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in toetjes. Bookmark de permalink .