Kip met ansjovis en rozemarijn

Wederom; de gouden kip. Een snel gerecht, kan goed nog na het werk gemaakt worden. Heeft wel een half uurtje oven nodig. De saus is zo overheerlijk, dat ik volgende keer echt de dubbele hoeveelheid ga maken.

Benodigdheden2016-04-18 19.01.31

  • 4 ontbeende kippendijen
  • zakje sjalotjes (bij voorkeur banaansjalotjes)
  • 1 el olijfolie
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen of limoen
  • half theelepeltje chilivlokken
  • 5 ansjovisfilets
  • 3 takjes rozemarijn
  • 75 ml droge vermouth

Bereiding

  • Verhit de olie in een pan en bak de kippendijen (met peper en zout) bruin. Haal ze uit de pan en leg ze in een ovenschaaltje.
  • Schil de sjalotjes en snij ze in vieren (in de lengte) en fruit ze in de pan waar de kip uit komt. Bak ze 3 minuten aan.
  • Zet het vuur lager en voeg dan de knoflook, de chilivlokken en de ansjovis toe en bak nog eens 5 minuten. Laat de ansjovis goed uitbakken, plet anders een beetje met een houten lepel.
  • Voeg dan de sap van een halve limoen , de vermouth erbij.
  • Doe de saus ook in de ovenschaal en zet de kip ongeveer een half uurtje in de oven tot de kip gaar is.
  • Rasp ondertussen de schil van de citroen of limoen, snipper nog een knoflookteentje heeeel fijn.
  • Haal de kip uit de oven en strooi de citroensap en knoflook erover heen en dien op.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in hoofdgerechten. Bookmark de permalink .