Groene supergroente met peultjes en haricots verts

De lekkerste groente die ik ooit op heb, en dat terwijl ik niet van groente houd. De combinatie met de sinaasappelsmaak is geweldig en de noten doen het hem helemaal. Ik kreeg het recept van Saskia het is volgens mij van Ottolenghi

Benodigdheden:

  • 400 gram haricot verts,2016-03-27 20.31.34
  • 400 gram peultjes,
  • 70 gram hazelnoten in het vlies,
  • 1 sinaasappel,
  • 20 gram bieslook fijngeknipt,
  • 1 teen knoflook fijngehakt,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 eetlepels hazelnotenolie,
  • grof zeezout en zwarte peper.

Bereiding

  • Verhit de oven tot 180 graden. Rooster de hazelnoten op een bakplaat – ca 10 inuten. Laat ze afkoelen tot je ze kunt vastpakken, en wrijf de vliesjes eraf (ik gebruikte hiervoor keukenpapier maar het kan ook met een schone doek).
  • Hak ze daarna met een mes klein. Houd de noten wel grof en ook een paar heel. De bite is lekker.
  • Maak de haricots verts en peultjes schoon, en houd ze gescheiden van elkaar. Ze hebben een andere kooktijd.
  • Breng een flinke pan met water aan aan de kook, de boontjes hebben veel ruimte nodig. Blancheer de haricots verts 4 minuten, giet ze af en spoel met koel water af.
  • De peultjes blancheer je 1 minuut, en spoel je na het afgieten ook af met koud water.
  • Was de sinaasappel goed. Rasp de schil,als je het hebt met een zesteur – een speciaal mesje waarmee je de schil van citrusvruchten kunt schrapen, anders met een fijne scherpe rasp. Je kunt ook de sinaasappel heel dun schillen en dan met een mes heel fijn snijden.
  • Meng alle ingrediënten losjes in een zaal, proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer de salade op kamertemperatuur.
  • Let op: heb je de bonen al een dag eerder gekookt? Vergeet dan niet ze op tijd op kamertemperatuur te laten komen.
Advertenties
Afbeelding | Dit bericht werd geplaatst in bijgerechten en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.